Sveriges äldsta kulturdryck som inte fallit i glömska.

Ölets ABC-provning
I denna provning lärs grunderna om öl som tillverkning och historia. Man får prova och utforska skillnaderna mellan ölets stora grundtyper. Vad är skillnaden mellan en lager och en ale och öl är så mycket mer än en "stor stark".

Ölets Belgoprovning
Prova öl från Belgien, världens största doft och smakvariation på öl. Spännande historia och anekdoter blandas samtidigt som öl från tre olika jäsningsprocesser (under, över och spontanjäst öl) provas.

Världens specialöl
I världen finns det många olika specialöl som rököl, trappistöl, amerikansk microöl och barley wine med fler. Prova några udda, spännade öl med guidning om tillverkning, historia och anekdoter.

Öl & Ost
Visst är vin och ost gott. Men här ges en guidning i hur fantastiskt just öl kan vara till ost. Både smakrika och lättare stil av ost testas mot dito öl. Spännande, gott, lärorikt och mycket olika smaker som är väldigt lätt att uppskatta.

Öl & Mat
Man får både lära sig om de olika öltyperna som ingår i provningen och hur de kan kombineras med mat på ett bra sätt. Vilken öl passar till viltgrytan, räkorna, salladen eller chokladbiten?

Öl - En djupdykning
Här väljs en öltyp som intresserar er alldeles extra mycket. Det kan vara en djupdykning bland veteöl, porter/stout eller olika lageröl för att nämna några exempel och där jämför man ett antal olika öl inom den specifika gruppen. Det kan lika gärna vara en provning av öl från ett specifikt land som t ex Tyskland.

 
     
Malt & Druva | Jeanette Wiberg | 070-764 52 85 | jeanette.wiberg@maltdruva.se