Vinets värld är oändligt stor men här är några förslag på provningar.

Provning av Champagne och mousserande vin
Visst är bubblor både festligt och gott men vad är skillnaden mellan Champagne, Cava och annat moussernade vin? Räta ut frågetecknen och prova bubbel i olika prisklasser!

Ekologisk vinprovning
I dag blir vi mer och mer miljömedvetna och vill både äta och dricka rätt. I denna provning får vi testa och lära om några av de spännande ekologiska vinerna som finns på marknaden.

Vin & Ost
Lär dig att komponera den perfekta ostbrickan. Hur påverkar osten vinet och vilka passar ihop? Visst får osten vinet att sjunga när man träffar rätt men det kan lätt bli fel med. Smaka, prova och lär dig njuta ännu mer!

Välj en druva
Här provas fyra, eller fler, viner gjorda av en druvsort som kommer från världens alla hörn. Här noteras vilka skillnader klimat, jordmån och hantering av druvor leder till för resultat i vinets karaktär. Exempel på druvor som kan väljas är Cabernet Sauvignon, Syrah/Shiraz, Chardonnay, Sauvignon Blanc och Riesling med fler.

Välj ett land
Här läggs fokus på ett land och vi provar ett antal viner som skiljer sig åt i karaktär och stil. Några intressanta länder att lyfta fram i blickfånget är Italien, Spanien, Frankrike, Tyskland, Sydafrika och Chile med fler.

 
     
Malt & Druva | Jeanette Wiberg | 070-764 52 85 | jeanette.wiberg@maltdruva.se