Öl och mat i kombination
Här ges många tips till hur man uppnår den bästa kombinationen mellan öl och mat. Vilka är fällorna och hur kan man bäst njuta av öl och mat? I denna provning testas de olika grundsmakerna mot olika öl för att få en uppfattning hur smaker interagerar. Det är bara smakprov som serveras till ölen, så man ska inte vara hungrig.

Vin och mat i kombination
En insiktsfull provning där grundsmakerna testas mot olika vin. Tips och knep för hur man bygger upp den optimala måltiden ges. Och här bjuds på matnyttiga råd hur man kan rädda en vacklande måltid till att bli en fullträff. Även här är det bara smakprov som serveras till vinet för att deltagarna själva ska få uppleva smakernas integration, så man ska inte komma med tom mage.

Choklad och dryck
Visst är choklad fantastiskt gott men det blir både ännu mer himmelskt och roligare när kakaon får njutas tillsammans med en passande dryck. Dessutom ges en inblick i chokladens historia och hur man framställer en extra "fin" choklad.

Romprovning
Prova denna ökända piratdryck och lär om historia, tillverkning och skillnad på olika romsorter.

Tequilaprovning
Många fnyser och rynkar på näsan bara vid tanken på tequila. Men på denna provning märks att det går att njuta av olika sorters kvalitetstequila och det behöves inte ens citron och salt!

Calvadosprovning
Äpplen och ibland päron i deras mest ädla form. Prova och lär om historia, framställning och skillnader mellan olika Calvados.

Destillatprovning
Utmana dig själv, kan du känna skillnad på sprit och sprit? Prova blint i glasen och lär om destillationskonstens olika metoder och vad ekfatslagringen gör för nytta.

Glasprovning
Här provas olika vin i flera olika glas för att påvisa hur fantastiskt stor betydelse glaset har för vinet. Så det är inte bara rätt vin till rätt tillfälle utan rätt glas till rätt vin!

 
     
Malt & Druva | Jeanette Wiberg | 070-764 52 85 | jeanette.wiberg@maltdruva.se